Κατηγορίες

ΔΩΡΕΕΣ

ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΩΡΕΕΣ

Το ίδρυμά μας λειτουργεί από το 1975 με αδιάλλειπτη και αναγνωρισμένη προσφορά στην Ελλάδα αλλά και στην απανταχού ομογένεια.

Το 2023 είναι το έτος που μετά τα χρόνια της γενικής οικονομικής και υγειονομικής κρίσης, χάρη στην δική σας υποστήριξη και μερικών πολύτιμων συνεργατών μας, το ίδρυμα μας αρχίζει να “ξαναστέκεται στα πόδια του”.

Αναλυτικότερα:

- Την Μεγάλη Παρασκευή 14 Απριλίου 2023 το Εγκόλπιο μας “Ο ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΘΡΗΝΟΣ” κυκλοφόρησε σε όλη την επικράτεια ως ένθετο σε εβδομαδιαία εφημερίδα.

- Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023 το βιβλίο μας “Ο ΓΕΡΩΝ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ Ο ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΣ” κυκλοφόρησε σε όλη την επικράτεια ως ένθετο σε κυριακάτικη εφημερίδα.

- Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023 το βιβλίο μας “Η ΟΣΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑ'' του Αναστασίου Καραγιάννη νυν Λογγίνου μοναχού, κυκλοφόρησε σε όλη την επικράτεια ως ένθετο σε κυριακάτικη εφημερίδα.

- Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023 το βιβλίο μας ''ΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΗΜΩΝ ΑΒΒΑ ΗΣΑΪΟΥ'' κυκλοφόρησε σε όλη την επικράτεια ως ένθετο σε κυριακάτικη εφημερίδα.

- Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023 το βιβλίο μας ''ΒΙΟΣ, ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥ ΤΟΥ ΔΙΑ ΧΡΙΣΤΟΝ ΣΑΛΟΥ'' κυκλοφόρησε σε όλη την επικράτεια ως ένθετο σε κυριακάτικη εφημερίδα.

- Την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2023 το βιβλίο μας ‘’Ο ΓΕΡΩΝ ΠΑΪΣΙΟΣ. Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ” κυκλοφόρησε σε όλη την επικράτεια ως ένθετο σε κυριακάτικη εφημερίδα.

- Την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024 το βιβλίο μας ‘’ΑΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΘΑΥΜΑΣΤΑ ΣΕΒΑΣΜΑΤΑ’’κυκλοφόρησε σε όλη την επικράτεια ως ένθετο σε κυριακάτικη εφημερίδα.

- Επίσης τα Εγκόλπια μας, ‘’Ο ΑΚΑΘΙΣΤΟΣ ΥΜΝΟΣ”, ‘’Η ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΙΣ’’, ‘’Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ & ΤΟΥ Μ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ’’, ‘’ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ & ΠΑΡΑΚΛΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ’’, έχουν ήδη παραδοθεί και αναμένεται να κυκλοφορήσουν ως ένθετα στην εφημερίδα ‘’ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ’’.

Οι πολλές δημοσιεύσεις σε εφημερίδες επέφεραν πλεονάζοντα έσοδα στο ταμείο του ιδρύματος κι έτσι αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στις αναγκαίες από καιρό επανεκδόσεις.

- Το 2023 επανεκδώσαμε ήδη τα εξαντλημένα βιβλία:

‘’ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΕΝΔΟΞΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΒΑΡΝΑΒΑ, ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΒΙΟΥ ΑΥΤΟΥ’’, 

“ΑΓΙΑ ΞΕΝΙΑ Η ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΣ’’, 

‘’Ο ΑΓΙΟΤΑΦΙΤΗΣ ΝΕΟΪΕΡΟΜΑΡΤΥΣ ΦΙΛΟΥΜΕΝΟΣ’’,

‘’ΑΙ ΑΓΙΑΙ ΤΕΣΑΡΑΚΟΝΤΑ ΠΑΡΘΕΝΟΜΑΡΤΥΡΕΣ’’,

''ΑΣΚΗΤΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΑΒΒΑ ΙΣΑΑΚ ΤΟΥ ΣΥΡΟΥ'',

‘’Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ, Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΚΑΙ ΛΑΟΦΙΛΗΣ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ ΜΑΣ’’, 

‘’Η ΠΑΡΘΕΝΟΣ ΜΑΡΙΑ ΚΑΙ Η ΕΠΙΓΕΙΑ ΖΩΗ ΤΗΣ’’,

‘’ΡΑΦΑΗΛ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ’’ και

‘’ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΑΣ, ΒΑΣΤΑ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΕΩΣ’’ του Αντιπροέδρου μας Αρχιμ. Νεκτάριου Ζιόμπολα. 

Στις αρχές του έτους 2024 επίσης σχεδιάζουμε την επανεκτύπωση του υπό εξάντληση Εγκολπίου μας ‘’ ΠΡΟΣΕΥΧΗΤΑΡΙΟΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥ’’.

- Το 2023 επίσης αξιωθήκαμε να δημιουργήσουμε την ‘’ΕΚΘΕΣΗ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ, ΒΙΒΛΙΩΝ και ΤΑΙΝΙΩΝ σε μορφή DVD ιδρύματος’’ στο ΧΑΛΑΝΔΡΙ - όνειρο πολλών ετών, ενώ στα σχέδια μας είναι η σταδιακή αναβάθμιση των κινηματογραφικών ταινιών της παραγωγής μας ‘’ΕΛΠΙΣ ΦΙΛΜ’’ με σύγχρονο τελεσινέ σε 4Κ - Hight Definition και η συνέχιση της παραγωγής ΒΙΩΝ ΑΓΙΩΝ σε μορφή Ντοκιμαντέρ.

Η Διοικούσα Επιτροπή ευχαριστεί θερμά όσους στήριξαν και στηρίζουν οικονομικά τις δραστηριότητες του ‘’Ορθοδόξου Ιδρύματος ο Απόστολος Βαρνάβας’’, να είστε σίγουροι αγαπητοί/ές ότι η Διοικούσα επιτροπή θα πράξει και τώρα αλλά και στο μέλλον αυτά που πρέπει για την μακροημέρευση και την ανέλιξη της ήδη 49χρονης προσφοράς και πορείας του. 

Ευχόμαστε το νέο έτος να φέρει ειρήνη σε όλο τον κόσμο κι ευλογία σε όλους μας !!!

'' Κύριε… Σκέπασον ἡμᾶς ἐν τῇ σκέπῃ τῶν πτερύγων σου. Ἀποδίωξον ἀφ' ἡμῶν πάντα ἐχθρὸν καί πολέμιον. Εἰρήνευσον ἡμῶν τὴν ζωήν. Κύριε, ἐλέησον ἡμᾶς καί τὸν κόσμον σου, καί σῶσον τάς ψυχάς ἡμῶν, ὡς ἀγαθὸς καὶ φιλάνθρωπος.''

Αν τυχόν έχετε την οικονομική δυνατότητα και θέλετε μπορείτε να γίνετε και περιστασιακός/ή ή τακτικός/ή Χορηγός μας.

Σύμφωνα με το καταστατικό του Ιδρύματός μας, έχουμε την δυνατότητα να αποδεχθούμε χρηματικές εισφορές - χορηγίες και χωρίς αντάλλαγμα, καθώς το άρθρο 5 του καταστατικού μας χαρακτηριστικά αναφέρει: " Μεγάλοι ευεργέται του Ιδρύματος ανακηρύσσονται οι προσφέροντες προς τούτο ποσά άνω των 500.000 δραχμών (1500 ευρώ), ευεργέται οι προσφέροντες από 50.000 έως 500.000 δραχμών (150 έως 1500 ευρώ) και δωρηταί οι προσφέροντες ποσά μέχρι 50.000 δραχμών (150 ευρώ)''.

Επίσης σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, οι δωρεές σε κοινωφελή ιδρύματα που υπερβαίνουν συνολικά τα 100 ευρώ ετησίως, φοροαπαλάσσονται με μείωση φόρου 20% επί των ποσών της δωρεάς και καταχωρούνται στους κωδικούς 059-060 του εντύπου Ε1 της ετήσιας φορολογικής σας δήλωσης.

ΟΡΘΟΔΟΞΟΝ ΙΔΡΥΜΑ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ  (Ν.Π.Ι.Δ. - ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΙΔΡΥΜΑ)

ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ : 

IBAN: GR 4201717490006749116517593

SWIFT-BIC : PIRBGRAA

Ευχαριστούμε τον κάθε έναν και την κάθε μία ξεχωριστά που από το 1975 στήριξαν και στηρίζουν το ιεραποστολικό μας έργο.

Με εκτίμηση

Εκ της Διοικούσης Επιτροπής

ΟΡΘΟΔΟΞΟΝ ΙΔΡΥΜΑ Ο  ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ

Δεν υπάρχουν προϊόντα σε αυτή την κατηγορία.
Copyright© 2013 Ορθόδοξον Ίδρυμα "Ο Απόστολος Βαρνάβας" | Designed by SBZ | Hosted by FREEextra.com | Contact to webmaster